INSTITUTUL WIESEL ȘI PROBLEMA RASISMULUI

Poliția a arestat suspecții în cazul actului rasist din Piața Universității, petrecut cu ocazia Zilei Internaționale a Rromilor.
Până aici, toate bune și frumoase.
Altceva: „Incidentul a provoacat reacţii la nivel înalt. Reprezentanţi ai Guvernului, Preşedinţiei şi chiar ai Băncii Mondiale au condamnat actele de rasism de la Bucureşti.
Cum așa? Ați spus: Banca Mondială? Adică Alexandru Florian, de la Institutul Wiesel, nu a scos un cuvințel? Și nici nu a luat parte, alături de membrii Guvernului, la manifestarea care a urmat?
Cum ați spus, apoi? Institutul în discuție nu a suflat o vorbă nici atunci când au fost agresate femeile musulmane din motive islamofobe?
Până la urmă, cum spune proverbul, în orice rău este și un bine, căci am înțeles și noi despre ce este vorba: antisemitismul (rasismul față cu evreii) este altceva decât antițigănismul (rasismul împotriva rromilor / țiganilor) și islamofobia (rasismul antiarab / antiturc).
Pe scurt, asta-i: rasiștii „noștri sunt mai răi decât rasiștii „lor sau, mai mult, mai grav, ai lor nici măcar nu există!...
Dom’ Ioanid, dom’ Shafir, vă rugăm frumos, schimbați-l pe Florian, căci s-a prins lumea cum stă treaba cu lupta dvs. împotriva rasismului, a xenofobiei! Sau, mai bine, faceți o „rotație a cadrelor, așa cum vă lăudați: adică treceți dvs., nacealnicii, „la munca de jos și lăsați șefia pentru cadrele mai tinere!
 
Sursa: Pagina de Facebook a lui Gelu Duminică

Târgoviște, 16 aprilie 2016.